Jehněčí kotlety jsou výtečné. Mají specifickou chuť a nejčastěji se připravují na způsob medium, tedy středně propečené.
Ingredience:
4—6 kusů jehněčích kotletek
2 stroužky česneku
3 snítky rozmarýnu
kůra z jednoho citronu
pepř, sůl
olivový olej
Postup:
Kotletky můžete grilovat buď vcelku, anebo je rozdělte na jednotlivé části a zbavte je blan.
Maso propláchněte a vysušte kuchyňskou utěrkou. Na krajích ho lehce prořízněte, aby se při grilování nekroutilo.
Snítky rozmarýnu rozdrolte v ruce a ochuťte jimi kotletky.
V misce smíchejte olivový olej, prolisovaný česnek a nastrouhanou citronovou kůru, pepř a sůl. Naložte maso do marinády.
Nechte kotletky přes noc v lednici odpočívat.
Kotletky opečte zprudka z obou stran. Podle výšky kotlet grilujte z každé strany přibližně tři až pět minut. Uvnitř musejí zůstat růžové.