Kombinace tvarohu a máku nemá chybu. Vyzkoušejte ji třeba ve vynikajícím a křehkém závinu.
Suroviny
Na těsto – 150 g celozrnné mouky – 100 g bílého jogurtu – 2 lžíce kokosového oleje – pečicí papír – moučkový cukr na posypání
Na náplň – 30 g mletého máku – 1 lžička kukuřičného škrobu – 1 lžíce moučkového cukru – 80 ml mléka – 150 g měkkého tvarohu – 1 lžíce moučkového cukru – 1 vejce
Postup
1. Mouku smíchejte s jogurtem a rozpuštěným kokosovým olejem. Rukama vypracujte pružné pevné těsto a klasicky jej rozválejte.
2. Na makovou směs zahřejte mléko v kastrůlku. Jakmile začne vřít, přidejte mák, škrob a cukr a míchejte do zhoustnutí.
3. Tvaroh oslaďte a prošlehejte s vajíčkem.
4. Na rozválené těsto naneste nejprve tvarohovou náplň, poté makovou. Stočte do závinu a přeneste na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte 25 až 30 minut při 200 ºC.