Tento netradiční dezert skvěle chutná ještě teplý, ale jistě jím nepohrdnete ani zastudena.
Na těsto:
400 g hladké mouky
250 g másla
½ lžičky soli
mouka na vysypání formy
Na náplň:
800 g vypeckovaných třešní S 240 g krupicového cukru
2 vanilinové cukry
1 vejce
hrst mandlových lupínků
Postup:
Z mouky, soli a másla udělejte těsto.
Nechte ho dvě hodiny odležet v lednici.
Třešně smíchejte s cukrem.
Poté ho rozdělte na polovinu. Z jedné vyválejte tenký plát a vyložte jím máslem vytřenou a moukou vysypanou formu.
Na těsto dejte třešňovou náplň. Přidejte na ně pár kousků másla a přikryjte zbylým vyváleným těstem.
Vrchní těsto potřete našlehaným vejcem a posypejte ho mandlemi.
Pečte na 200 °C asi 40 minut.
Teď když je sezóna třešní, tak tenhle recept je top! 🙂 Moc se mi líbí, jak je to jednoduchý. Binďa s kamarádkama a pustíme se do pečení. Díky za inspiraci!
mm, to musi bejt mňamka. Třešně moc mazu a koláče taky, takže tohle je jak pro me. cerstvy a teplej kolac, uz vidim jak si to doprajem o vikendu 🙂
Článek o třešňovém koláči mě mile překvapil. Návod je přehledný a jednoduchý, takže si koláč určitě brzy upeču. Myslím, že to bude skvělé letní osvěžení!