Hledáte recept na dokonalý koláč pro návštěvu? Upečte tento švestkový koláč provoněný skořicí.
Suroviny
Na korpus – 210 g hladké mouky – 110 g másla – 30 g moučkového cukru – ½ lžičky skořice – 1 vejce
Na náplň – 140 g másla – 130 g moučkového cukru – 3 vejce – 100 g polohrubé mouky – 100 g mletých mandlí – švestky – 1 balení skořicového cukru
Postup
1. Na těsto smíchejte mouku, máslo, cukr a skořici a vypracujte směs podobnou drobence. Přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Dejte ho na zhruba 30 minut chladit do lednice.
2. Z těsta vyválejte placku a vyložte jí koláčovou formu. Dejte péct asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
3. Připravte si náplň. K rozpuštěnému a vychladlému máslu přidejte cukr, vejce, mouku a mleté mandle. Důkladně promíchejte a naneste na předpečený korpus. Navrch dejte pokrájené švestky, které posypte skořicovým cukrem.
4. Pečte při 180 °C asi 30 až 35 minut. Před servírováním nechte koláč trochu vychladnout.