Suroviny: 210 g hladké mouky 20 g cukru moučkového 40 g vlašských ořechů 110 g másla 1 žloutek moučkový cukr s vanilkovým na obalení
Postup: Na vál vysypeme hladkou mouku, cukr, uděláme důlek, do kterého nakrájíme máslo změklé při pokojové teplotě, přidáme umleté ořechy, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odležet.
Z těsta si postupně odebíráme větší kusy a vyválíme je na silnější válečky. Ty pak rozválíme ještě víc (okolo 1 cm na tloušťku) a rozdělíme na malé kousky (asi 3 až 4 cm na délku).
Tyhle kousky ještě dotvarujeme dlaní a stočíme do ukázkových rohlíčků, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem.
Rohlíčky v troubě o něco nabydou. Pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě dorůžova při 170 °C. Nyní smícháme vanilkový a moučkový cukr a v něm ještě horké rohlíčky.