Ke kotletám upečte jako přílohu brambory. Pečte je na grilu doměkka ve slupce. Dají se s ní pak i jíst, ale pokud to není tak úplně podle vašeho gusta, prostě je oloupejte a rozšťouchejte s bylinkovým máslem.
Ingredience na 4 porce:
● 4 vepřové kotlety s kostí
● 1 lžička uzené mleté papriky
● 3 stroužky česneku
● kousek nastrouhaného zázvoru
● 100 ml olivového oleje
● 1 lžíce medové hořčice
● sůl
● pepř
● tymián na dozdobení
Postup:
Kotlety opláchněte, osušte a naklepejte. Do misky nalejte olej. Přidejte nadrcené stroužky česneku, zázvor, hořčici, papriku, sůl a pepř.
Dobře všechno promíchejte a směsí důkladně potřete kotlety. Nechte je marinovat aspoň několik hodin, v ideálním případě do druhého dne. Poté je pečte na grilu dozlatova z obou stran.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
tak tohle vypadá dobře, ale nevim jestli mi to půjde, pečení na grilu mi někdy nejde. Ale ty kotlety s medovou hořčicí? To musí bejt mňam.
Naprosto miluji, když recept nabízí i něco navíc, jako je tento tip na přípravu brambor. Zkombinování křehkých kotlet s bramborami a bylinkovým máslem zní jako dokonalá večeře.