Francouzský dezert připomínající naše větrníky se podává v misce přelitý čokoládou.
Suroviny na 6 porcí
Na těsto – 120 g másla – 500 ml vody – špetka soli – 6 vajec – 250 g hladké mouky – pečicí papír
Na krém – 1 litr mléka – 1 citronový cukr – 190 g krupicového cukru – 8 žloutků – 80 g hladké mouky
Na polevu – 200 ml smetany – 200 g hořké čokolády
Postup
1. V hrnci zahřívejte vodu s máslem. Až začne vřít, přisypte mouku a sůl a umíchejte hladké nelepivé těsto. Až těsto vychladne, vmíchejte do něj všechna vejce. Cukrářský sáček naplňte těstem a na plech, vyložený pečicím papírem, vytlačte malé kopečky. Pečte 20 minut při 180 °C.
2. Mléko zahřejte. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry a pak i s mlékem. Vmíchejte mouku a šlehejte, dokud krém nezhoustne. Krémem naplňte bochánky.
3. Smetanu přiveďte téměř k varu, odstavte a nasypte do ní nalámanou čokoládu. Míchejte do rozpuštění. Pak bochánky polijte.