Pro toto typické španělské cukroví jsou nejdůležitější mandle.
Ingredience:
250 g hladké mouky
150 g mletých mandlí
120 g moučkového cukru
150 g sádla
1 lžička skořice
1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
špetka soli
sezamová semínka na obalení
moučkový cukr na posypání
Postup:
Mouku nasypejte na plech a nasucho ji opražte v troubě při 150 °C asi 10–15 minut, dokud lehce nezezlátne. Nechte ji vychladnout.
Na suché pánvi krátce opražte také mleté mandle.
Do mísy dejte vychladlou mouku, mandle, moučkový cukr, skořici, vanilku a špetku soli.
Přidejte sádlo a vypracujte měkké, lehce drobivé těsto.
Z těsta vytvarujte váleček, obalte okraje v sezamových semínkách a dejte na 30 minut do lednice.
Krájejte silnější kolečka a pokládejte je na plech.
Pečte při 180 °C asi 12 minut, dokud okraje lehce nezhnědnou – nesmějí se přesušit, jinak se budou drobit příliš.
Ještě teplé posypejte moučkovým cukrem a nechte vychladnout.
Recept vypadá skvěle, mám ráda sezamová semínka, krásně to k polvorones sedí. Trochu náročnější postup, ale výsledek určitě stojí za to!
Tohle vypadá jako jednoduche a chutné cukroví. S mandlami a vanilkou to musí být pecka! Doufám, že se to nebude moc drolit.
Děkuji moc za recept! Mandle mám ráda, takže určitě zkusím. Jen bych se bála, že to sádlo udělá moc těžké.
Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet španělské cukroví a tenhle recept na polvorones vypadá super! Určitě si to zkusím udělat doma.