Suroviny na 4 porce:
2 kachní prsa s kůží bez kosti
citrónová tráva
1 mrkev
1 cuketa
bílé hlávkové zelí
1 červená paprika
houby houževnatec (jidášovo ucho)
2 stroužky česneku
sójová omáčka
rybí omáčka
sezamový olej
rýžový (či jiný) rostlinný olej
škrobová moučka
Postup:
Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat.
Mezitím na rozpáleném oleji (ne sezamovém) opečeme pokrájenou zeleninu s houbami, kterou mícháme cca 8–10 minut na skus, přidáme posekaný česnek a zalijeme sójovou a rybí omáčkou rozmíchanou se škrobem.
Ochutíme sezamovým olejem, popř. dosolíme. Maso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů a nasucho opékáme do hněda a pak obrátíme a opečeme i z druhé strany. Poté vložíme na pekáčku do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme ještě 15 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme na zelenině s rýží nebo nudlemi.