Říká se tomu snídaně šampionů a ta se bez slaniny rozhodně neobejde.
Suroviny:
4 vejce
100 g slaniny (plátky)
10–12 cherry rajčat
1 lžíce olivového oleje (nebo másla)
sůl a pepř dle chuti
čerstvé bylinky (např. petrželka nebo pažitka) na ozdobu
Postup:
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje (nebo másla).
Plátky slaniny rozprostřete na pánev a opečte dozlatova a dokřupava z obou stran.
Cherry rajčata omyjte a překrojte na půlky. Vhoďte je do pánve a nechte je minutu až dvě restovat. Osolte je a opepřete.
Do stejné pánve (přidejte ještě trochu oleje, pokud je to potřeba) opatrně rozklepěte všechna vejce. Usmažte volská oka. Osolte je a opepřete.
Pánev na dvě minuty přiklopte pokličkou a máte hotovo.
Královskou snídani dozdobte na talíři čerstvými bylinkami podle chuti.
Podávejte s čerstvým pečivem nebo topinkou. Skvělá je také opečená francouzská bagetka. Přidat můžete i mističku s lehkým salátkem.
Krásně popsaný postup, hned na to mám chuť! Překvapilo mě, jak skvěle to lze ozdobit čerstvými bylinkami.
To zní jako snídaně přímo z filmu! Jen bych asi zkusila méně slaniny a nahradila ji něčím zdravějším, ale volská oka nemají chybu.
No teda, to bych si dala každej den, ale ta křupavá slanina už sama o sobě mě tak zmákne, až se mi už teď sliny sbíhaj!