Hořčičná omáčka báječně doplňuje jemnou chuť králičího masa.
Potřebujete:
✿ 1 králíka
✿ 4 lžíce másla
✿ 2 šalotky
✿ 125 ml bílého vína
✿ 125 ml dijonské hořčice
✿ 3 snítky tymiánu
✿ 3 bobkové listy
✿ 200 ml vývaru
✿ 200 ml smetany
✿ sůl, pepř
1. Králíka očistěte, naporcujte, osolte a nechte půl hodiny odležet. V zapékacím pekáčku rozehřejte máslo a opečte porce králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku.
2. Přilijte víno, zvyšte plamen, zamíchejte a pak přidejte hořčici, bobkový list, tymián a vývar. Do pekáčku vraťte maso, zakryjte a pečte v troubě při 180 °C asi hodinu do změknutí.
3. Nakonec přilijte smetanu, promíchejte ji s omáčkou, dochuťte solí a pepřem a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem nebo jinou přílohou.