Jemné králičí maso patří mezi nejlahodnější a dietní druhy masa – a k jaru prostě patří. V kombinaci se zeleninou je to velká pochoutka.
Potřebujete:
✿ 800 g králičího masa
✿ 1 kedlubnu
✿ 2 mrkve
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ hrst fazolových lusků
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 2 lžíce medu
✿ 150 ml vývaru
✿ 3 lžíce vinného octa
✿ 100 l bílého vína
✿ 1 bobkový list
✿ 20 g másla
✿ sůl, pepř
✿ hrst čerstvé petrželky nebo bazalky
1. Maso nakrájejte na díly, zeleninu očistěte. Kedlubnu a mrkev nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran. Osolte, opepřete, vyndejte a odložte stranou.
2. Do kastrolu vhodného do trouby dejte máslo, vsypte cibuli a česnek, restujte 2 minuty, přidejte kedlubnu, mrkev a fazole a opékejte asi 10 minut. Osolte, opepřete, zakapejte medem a nechte ho zkaramelizovat. Přilijte vývar, ocet a víno a povařte.
3. Do kastrolu vraťte maso, přidejte bobkový list a zakryjte. Vložte do trouby a zakryté pečte při 170 °C asi 50 minut. Maso a zeleninu dejte na talíře a podávejte posypané bylinkami.
Tohle bude velikonoční hit! Kombinace králíka se zeleninou a medem zní opravdu lákavě. Přemýšlím, že to o víkendu zkusím a udělám si doma takový sváteční oběd.
Králičí maso je pro mě navždy jarní klasikou. Ráda ho připravuju podle starého rodinného receptu, ale tenhle s medem vypadá lákavě. Asi to vyzkouším o víkendu!
Tohle vypadá vážně skvěle! Králíka mám moc ráda, navíc je to opravdu lehké jídlo. Určitě to zkusím i s tou zeleninou. Doufám, že se mi to podaří stejně dobře!