Jako u ostatních druhů masa i u králíka platí, že pokud ho pečete na smetaně, maso neztrácí zůstane pěkně šťavnaté.
Ingredience:
2 králičí stehna, 1 hřbet, 100 g uzeného špeku (na špikování a do základu), mletý pepř, sůl, 1 mrkev, 1 plátek celeru, 1 petržel, 1 cibule, olej, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce cukru, 4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, snítka tymiánu, rozmarýnu a petrželky, 2 lžíce zavařených brusinek, střik 8 % octa, 1 l vývaru, 200 ml smetany
Postup: Porce králíka prošpikujte polovinou špeku, osolte a opepřete. Kořenovou zeleninu, cibuli a špek nakrájejte na kostičky. Kousky masa opečte na oleji z obou stran a vyjměte, do výpeku vložte nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a slaninu, opečte.
Poté vmíchejte hořčici, cukr, koření a nasekané bylinky, 2 lžíce brusinek, zakápněte octem a zavařte. Poté do základu vložte králíka, podlijte vývarem, aby bylo maso zakryté, přiklopte pokličkou a pečte na 180 °C 1,5 hodiny. Na posledních 20 minut odkryjte. Poté šťávu zredukujte.