Tak toto už je vyšší gastronomická, ale věřte, že to rozhodně zvládnete i vy.
Ingredience:
1 králík, 150 g uzené slaniny, 20 středních šalotek, 4 lžíce polohrubé mouky, 250 ml červeného těžkého vína, 2 lžíce rybízové marmelády, 2 až 3 tenké plátky čerstvého zázvoru, 3 stroužky česneku, 10 kuliček černého pepře, 2 bobkové listy, 1 až 2 větvičky rozmarýnu, 1 až 2 větvičky tymiánu, 2 lžíce citronové šťávy, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce cukru, sůl
Postup: Králíka omyjeme, osušíme, odblaníme a naporcujeme.Jednotlivé porce osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a vložíme omoučněné králičí porce. Osmahneme je z obou stran dohněda.
Maso a slaninu vyjmeme.Do tuku přidáme šalotky nakrájené na tenká kolečka, česnek na plátky, cukr, mírně osolíme a necháme zlehka zkaramelizovat. Šalotky zalijeme vínem, přidáme všechno koření, bylinky, marmeládu, vypečenou slaninu a porce králíka.
Necháme na mírném ohni chvíli pohromadě, aby se chutě propojily. Několikrát mírně promícháme. Kastrol poté přiklopíme a dáme králíka pozvolna péct při 150 °C zhruba na 90 minut. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.