Králičí maso se skvěle kombinuje s různými druhy zeleniny. Stačí použít jen cibuli, mrkev a trochu česneku, a zase vznikne další jedinečná chuť.
Potřebujete:
4 králičí stehna, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř, 500 g cibule, 500 g mrkve, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 250 ml vývaru, 3 bobkové listy, 1 snítku rozmarýnu
Postup:
Maso omyjte, osušte, potřete hořčicí, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte, mrkev očistěte a vše nakrájejte na větší kousky nebo kolečka.
Na pánvi rozpalte olej a maso na něm ze všech stran opečte. Pak ho přendejte do pekáče. Ve výpeku na pánvi poduste zeleninu, dochuťte solí a pepřem a vše přidejte k masu do pekáče.
Podlijte vývarem, přidejte bobkový list a rozmarýn a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 45 minut doměkka. Podávejte nejlépe s opečenými brambory, můžete dozdobit čerstvou petrželkou. .