Králičí maso je jemné a velice chutné. Připravte ho k obědu na medové hořčici se smetanou.
Suroviny na 4 porce – 1 králík – 4 lžíce másla – 2 šalotky – 120 ml bílého vína – 100 g hořčice – 20 g medu – 3 snítky tymiánu – 200 ml vody – 200 ml smetany ke šlehání – sůl, pepř
Postup
1. Králíka omyjte, osušte a naporcujte. Jednotlivé kousky osolte.
2. V kastrolu rozehřejte máslo a opečte králíka ze všech stran dozlatova. Pak maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte bílé víno a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.
3. Do omáčky přidejte hořčici, med, tymián a 200 ml vody a vraťte zpátky opečené kousky králíka. Kastrol přikryjte poklicí a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut, až se maso začne oddělovat od kostí.
4. Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli na sporáku probublat.