Suroviny na 1 porci:
● 1 králičí stehno
● 30 g bílé cibule
● 7 g másla
● 2 stroužky česneku
● sůl
Na špenát:
● 150 g mraženého špenátu
● 7 g másla
● 20 g cibule
● 1 stroužek česneku
● sůl
Postup:
1. Omyté králičí stehno osolíme a vložíme do pekáčku. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na plátky česnek a kousek másla. Podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a dáme do trouby na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny za občasného podlití. Asi 30 minut před koncem, poklici sundáme a dopečeme.
2. Během pečení králíka si připravíme špenát. Pokrájíme si cibuli nadrobno a v hrnci na malém kousku másla ji zpěníme.
Přidáme mražený špenát, prolisovaný česnek, osolíme a dusíme, dokud se nám všechna voda neodpaří. Můžeme společně s králíkem podávat.