Suroviny na 8–10 porcí:
500 g vařeného masa z králíka
250 g anglické slaniny vcelku
1 menší cibule
2 vejce + 1 žloutek
2 lžíce strouhanky
mletý pepř
sůl
1 dl sladké smetany
sádlo na vymaštění formy
200 g plátků anglické slaniny
Postup:
Maso uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka (cca 1 hod), poté vykostíme a spolu se 150 g slaniny a s cibulí umeleme nadvakrát na masovém strojku. K mletému masu přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, vejce, žloutek, strouhanku, mletý pepř, sůl a smetanu.
Formu na paštiku vymažeme sádlem, vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme fáší, několikrát sklepneme, zakryjeme pečicím papírem nebo alobalem a ve vodní lázni pečeme ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 80 minut.
Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyklopíme ji a krájíme na porce, podáváme s pomerančovou omáčkou nebo brusinkami, různými druhy chutney, bílým chlebem nebo toasty.