Křehké tartaletky s ovocem a pudinkovým krémem jsou ideálním dezertem pro návštěvu.
Suroviny na 20 kusů
Na těsto – 210 g hladké mouky – 30 g cukru – 100 g másla – 2 žloutky – 1 balení vanilkového cukru
Na krém – 170 ml mléka – 2 lžíce vanilkového pudinkové prášku – 2 lžíce cukru – 1 balení vanilkového cukru – 60 g másla – mango a máta na ozdobu
Postup
1. Z ingrediencí na těsto vypracujte rukama pevné tažné těsto. Zpracujte ho do válečku a dejte odležet na 30 minut do lednice. Z těsta pak nakrájejte dílky a těmi vyložte vymazané formičky na košíčky. Pečte při 150 ºC dozlatova.
2. Na krém vyšlehejte změklé máslo s vanilkovým cukrem. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte pudink, a až vychladne, zašlehejte ho do máslového krému.
3. Košíčky ozdobte krémem, pokrájeným mangem a snítkem máty. Dejte odležet na dvě hodiny do lednice.