Kdo má rád pikantní pokrmy, ten si na trhaném vepřovém rozhodně pochutná.
Suroviny:
300 g vepřové kýty
2 zelené chilli papričky
10 ředkviček
1 lžíce grilovacího koření
čerstvě namletý pepř
sůl
olivový olej
2 zralá avokáda
Na omáčku:
Maso naložte do grilovacího koření a oleje. Nechte ho odležet v lednici alespoň po dobu 2 hodin. Předehřejte troubu na 190 °C. Maso zprudka orestujte na olivovém oleji a pak ho přendejte do pekáčku.
Pečte 35 minut a nakonec ho vidličkou natrhejte na malé kousky. Maso poté smíchejte s nakrájeným avokádem, ředkvičkami, chilli papričkami a přidejte čerstvě namletý pepř. Pokrm nakonec podle chuti dosolte, případně jej ještě dozdobte petrželkou.
Přejeme dobrou chuť!
Náš tip
Trhané maso ještě lépe chutná, když ho dochutíte trochou limetkové šťávy.