Suroviny:
2 kuřecí prsa
1 lžíce oleje
1 cibule
1 mrkev
300 g mraženého hrášku
sůl
pepř
5 hřebíčků
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké papriky
300 g rýže basmati
1 tyčinka skořice
strouhaný sýr na posypání
Postup:
Ve velké, hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje, a jakmile bude dostatečně rozehřátý, vhoďte do něj na kostičky nakrájené kuřecí maso a ze všech stran ho prudce opečte.
Poté k němu přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli a vše společně na středním plameni asi 5 minut zahřívejte. K opečenému masu přisypejte sladkou papriku a nechte ji krátce rozvonět.
Následně přidejte rajčatový protlak a rýži. Zalijte vodou, osolte, opepřete, přidejte celou skořici a hřebíčky a dobře promíchejte. Pánev zakryjte poklicí a rýži nechte asi 20 minut na nízkém plameni dusit doměkka.
Jakmile je dostatečně uvařená, přidejte mražený hrášek, promíchejte, přikryjte poklicí a zahřívejte ještě asi 2 minuty, aby se hrášek dostatečně prohřál. Poté rýži rozdělte do talířů a každou porci posypejte trochou strouhaného sýra.
Tip!
K masu a zelenině můžete přidat i nakrájené sušené meruňky.
Hele, to s tím hráškem a skořicí je fakt dobrej nápad! Nedávno jsem zkoušela něco podobnýho a bylo to super. Dík za tip, zkusim!
Toto je přesně ten recept, co hledám! Miluju, jak k rýži a kuřeti přidáte spoustu chutí. Určitě zkusím hned, jak přijdu domů.
Ty kořeněné kombinace jsou skvělé! Rýže basmati je moje oblíbená a s troškou skořice to musí mít úžasnou vůni. Už se těším, až to udělám.
Tohle vypadá opravdu zajímavě! Rýži s kuřecím masem vařím často, ale s hřebíčky a skořicí jsem to ještě nezkoušela, asi to zkusím. Díky za inspiraci!