Suroviny:
300 g kysaného zelí
200 g hlávkového zelí
250 g mletého vepřového masa
100 g tofu
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
1 balení těsta na knedlíčky
olej na smažení
sůl
pepř
Postup:
Čerstvé i kysané zelí nasekejte nadrobno, osolte a nechte chvíli odstát, poté z něj vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Zelí vložte do mísy a přidejte k němu maso, rozdrcené tofu, nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, sladkou papriku a strouhaný zázvor. Směs ochuťte sójovou omáčkou, pepřem a solí.
Na pracovní plochu si rozložte pláty hotového těsta, které zakoupíte v každém obchodě s asijskými produkty. Do středu každého plátu vložte lžíci náplně, okraje potřete vodou a knedlíček dobře uzavřete, aby z něj při vaření nevytékala náplň.
Knedlíčky vložte do pánve a na trošce slunečnicového oleje je ze všech stran krátce osmažte. Poté je zalijte vodou, zakryjte poklicí a vařte asi 5 minut.
Podávejte je ještě horké, posypané nasekaným čerstvým koriandrem a doplněné o mističku sójové omáčky.