Na nedělení posezení u kávy je jako stvořený.
Na piškotové těsto:
4 vejce
120 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
Na náplň a zdobení:
3–4 zralé hrušky
50 g mletých mandlí
30 g mandlových lupínků
2 lžíce cukru
citronová šťáva
moučkový cukr
Postup:
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Pokapejte je citronovou šťávou.
Oddělte žloutky od bílků.
Vyšlehejte žloutky s půlkou cukru a vanilkovým extraktem.
V druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu, postupně přidejte zbytek cukru a šlehejte, dokud není sníh lesklý.
Předehřejte troubu na 180 °C. n Do žloutkové směsi postupně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Do dortové formy vyložené pečicím papírem nalijte piškotové těsto a rozprostřete ho.
Na těsto rozložte plátky hrušek.
Posypejte je mletými mandlemi a cukrem. Přidejte mandlové lupínky a pečte 30–35 minut dozlatova.
Vypadá to fakt jednoduše, myslím, že to zvládnu i já. A hlavně mám rada mandle, takže to je super!
Mňam, piškot a mandle, to je top kombinace. Už se těším, až to vyzkouším. A kde jdeš, hrušek je teď docela dost.
Tak tohle vypadá skvěle, určitě zkusím upéct na nedělní kávu. Mí děti milují mandle!