Těsto z ovesných vloček doplňuje lahodná ostružinovo-malinová náplň vyšperkovaná kapkou červeného vína.
Ingredience:
2 hrnky vloček
160 g třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 špetka soli
půl hrnku mléka
70 g rozpuštěného másla
1 lžička skořicového cukru
2 vejce
Náplň:
250 g ostružin
250 g malin
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce červeného vína
maliny
ostružiny
Postup:
Vločky rozmixujte na menší kousky. Trochu si odsypejte stranou na pozdější vysypání formy. V míse utřete máslo s cukrem a přidejte rozemleté vločky.
Promíchejte a rukama zpracujte dohromady na drobenku. Část si odeberte stranou na posyp. Ke zbytku drobenky přidejte prášek do pečiva, dvě rozšlehaní vejce, půl hrnku mléka, špetku soli a skořicový cukr. Vše společně promíchejte a nechte chvilku odstát.
Maliny s ostružinami posypejte cukrem, přidejte citronovou šťávu a červené víno. Opatrně zamíchejte a pár minut povařte. Vymažte si máslem formu, ve které budete koláč péct. Vysypejte ji ovesnými vločkami a vlijte těsto.
Pečte cca 20 minut na 170 °C, dokud těsto nezačne zlátnout. Pak ho vyndejte a potřete ovocnou náplní, posypejte zbylou drobenkou a dejte znovu péct na 180 °C dalších 20 min.