Slaný quiche je vynikajícím pohoštěním pro návštěvu, která si nepotrpí na sladké dezerty.
Suroviny
Na těsto – 150 g hladké mouky – 50 g celozrnné mouky – 120 g másla – 3 lžíce studené vody – špetka soli
Na náplň – 500 g čerstvého listového špenátu – 50 g sušených rajčat v oleji – 50 g vlašských ořechů – 250 g ricotty – 2 vejce – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 80 g tvrdého sýra – sůl, pepř – olivový olej
Postup
1. Mouky promíchejte. Přidejte pokrájené máslo a vodu a rukama vypracujte hladké těsto, které vtlačte do koláčové formy. Dejte do lednice.
2. V hrnci zahřejte trochu oleje a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte špenát, osolte, opepřete a nechte špenát pustit vodu. Až vše vychladne, přidejte ricottu, vejce, nastrouhaný sýr a zamíchejte. Nakonec vmíchejte pokrájená rajčata.
3. Náplň dejte na těsto, posypte nasekanými ořechy a dejte péct do trouby při 190 ºC na asi 50 minut.