Suroviny na 8 dílků:
● 550 g špenátových listů (čerstvých i mražených)
● 2 lžíce nasekaných mátových lístků
● 1 lžíce citronové kůry
● 200 g sýra feta
● 3 vejce + 1 na potření
● čerstvě mletý pepř
● 500 g listového těsta
● 80 g másla na hobliny
● 4 stroužky česneku
Postup:
1.Troubu předehřejte na 200 °C.
Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu, drcený česnek a 3 vejce smíchejte v míse. Těsto rozdělte na 2 díly, vyválejte je na kola
silné asi 5 mm.
2. kruh těsta potřete vrstvou náplně, okraje zahněte. Navrch dejte druhé kolo, poklaďte hoblinami másla a potřete vajíčkem.
Pečte 15–20 minut dozlatova.
Extra tip:
Druhou placku můžete použít i jako druhý samostatný koláč.