Pokud se vám nechce pouštět do přípravy těsta, můžete na něj použít i chlazené listové těsto.
Ingredience:
Na těsto:
● 250 h hladké mouky
● 1 vejce
● 125 g másla
● 70 g cukru
Na dohotovení:
● 250 g mascarpone
● 250 g zakysané smetany
● 3 vanilkové cukry
● 500 g jahod
Postup:
V míse promíchejte mouku s cukrem. Přidejte vejce, pokrájené máslo a vypracujte hladké těsto. Vyválejte ho, přeneste na kulatý plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte okraje.
Na dno těsta dejte také pečicí papír a naneste na něj fazole. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte zhruba 15 minut. Pak stáhněte papír s fazolemi a pečte dalších 10 minut.
Mezitím promíchejte mascarpone se zakysanou smetanou a cukrem. Naneste na teplý korpus a pak přidejte pokrájené jahody. Koláč dejte na 120 min do chladu a pak nakrájejte.
Příprava: 60 min
Cena: 150 Kč
Mňam, mascarpone a jahody jsou ideální kombinace! Super tip na použití listového těsta pro nás zaneprázdněné. 😀
Tento recept vypadá úžasně. Chystám se ho vyzkoušet s přáteli u nás o víkendu. Díky za skvělý nápad!
Koláč s mascarpone zní opravdu lákavě! Už si představuji, jak si ho vychutnávám s dobrou kávou. Děkuji za inspiraci!
Wow, to zní fakt dobře, rozhodně to musím zkusit. Nejsem moc na pečení, ale snad to zvládnu. 🙂
Vypadá to skvěle, už se těším, až si to vyzkouším sama! Díky za tip na použití listového těsta, to mi rozhodně ušetří čas. 🙂