Ovocný koláč s kokosovou drobenkou se hodí na každou příležitost. Pro návštěvu, na oslavu i jen tak ke kávě.
Suroviny
Na těsto – 150 g másla – 150 g hladké mouky – 80 g mletých mandlí – 80 g pískového cukru – 350 g lesního ovoce – pečicí papír
Na drobenku – 120 g másla – 100 g polohrubé mouky – 120 g strouhaného kokosu – 100 g pískového cukru
Postup
1. Z másla, mletých mandlí, hladké mouky a pískového cukru vytvořte drobenkové těsto.
2. Zapékací formu vyložte pečicím papírem a pak do ní natlačte těsto. Pokryjte ho omytým a osušeným lesním ovocem.
3. Z másla, polohrubé mouky, strouhaného kokosu a pískového cukru vytvořte drobenku a posypte s ní koláč.
4. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 190 ºC přibližně 50 až 55 minut, dokud povrch nezezlátne.