Suroviny: 140 g hladké mouky + na poprášení 140 g másla sůl a čerstvě mletý pepř ½ lžičky bílého vinného octa 700 g drobných cuket 2 lžíce olivového oleje 200–250 g měkkého kozího sýra 1 lžička lístků citronového tymiánu
Postup: V robotu zpracujeme mouku, máslo a 3/4 lžičky soli, aby z másla byly kousky o velikosti drobného hrášku.
Přidáme ocet a 3–4 lžíce studené vody, pulzy zpracujeme tak, aby těsto začalo držet pohromadě, ne víc. Z těsta vytvarujeme kulatou placku silnou cca 2,5cm, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme na 30 minut chladit.
Pak ji na dobře pomoučněné ploše rozválíme na průměr asi 28 cm a tloušťku něco málo přes půl centimetru. Položíme na plech, zakryjeme fólií a dáme znovu na 30 minut chladit. Mezitím očistíme cukety a nakrájíme je na cca 3 mm silná kolečka.
V cedníku je promícháme se 2 lžičkami soli a necháme 30 minut odkapat. Pak z nich vymačkáme tekutinu rukama a dáme do misky. Mřížku vložíme do středu trouby a troubu rozehřejeme na 200 °C. Cukety promícháme se lžící olivového oleje a opepříme.
Kozí sýr smícháme s tymiánem a potřeme jím vychlazené těsto – okraj necháme volný. Navrch vyskládáme plátky cuket (překrývejte je přes sebe a počítejte s tím, že se při pečení smrsknou).
Pokropíme zbylým olivovým olejem a pečeme, aby cuketa získala zlatohnědé skvrnky.
Tedy přibližně 40–50 minut..