Suroviny: 400 g listového těsta (1 balení) 500 g ricotty 1 svazek zeleného chřestu 100 g anglické slaniny 50 g parmazánu 1 hrst rukoly sůl, cukr a pepř
Postup: Těsto rozdělíme na dvě poloviny.
Každou rozválíme do tvaru obdélníku o hranách asi 20×25 cm. Asi 1 cm od okraje těsto nařízneme a až k naznačenému řezu ho potřeme ricottou. Chřest zbavíme tuhých konců a stonky oloupeme. Krátce je povaříme v osolené vodě s trochou cukru.
Stonky poté podélně rozřízneme a klademe je na těsto potřené ricottou. Koláč osolíme a opepříme, poklademe ho na nudličky pokrájenou slaninou a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjmeme z trouby a horký koláč posypeme hoblinami sýra a rukolou.