Jahody si skvěle rozumí s kokosem. Výhodou tohoto kokosového dezertu je, že do něho nemusíte použít žádný cukr. Kokosové mléko je sladké samo o sobě. Jahody do ovocné části použijte co nejzralejší.
Ingredience: na 4 skleničky
● 500 ml kokosového mléka
● 2 plátky želatiny
● 1 vanilkový lusk
Na dohotovení:
● miska jahod
● 1 lžička škrobu
● ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
● 2 lžíce vody
Postup:
Plátky želatiny namočte na 10 minut do vody. Do kokosového mléka dejte semínka vanilkového lusku. Poté smetanu zahřejte, ale nevařte. Dejte do ní vyždímané plátky želatiny a míchejte, dokud se nerozpustí. Směs pak rozdělte do skleniček.
Jahody rozmačkejte a dejte do rendlíku. Přidejte citronovou kůru a zahřívejte. Pak vmíchejte škrob rozmíchaný ve vodě a zamíchejte do jahod. Když směs trochu zhoustne, nalejte ji do skleniček ke kokosovému základu. Dejte do lednice na 2 až 3 hodiny, aby ztuhly.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 30 Kč