Nadýchané kokosky se na jazyku jen rozplynou. Nad tímto jednoduchým a rychlým receptem zajásáte nejen vy, ale každý, kdo kokosky ochutná.
Potřebujete:
✿ 2 vaječné bílky
✿ 120 g cukru krupice
✿ 165 g strouhaného kokosu
✿ 100 g hořké čokolády na vaření
1. Z bílků vyšlehejte sníh, potom do něj postupně přisypávejte cukr a šlehejte, až vznikne tuhý lesklý sníh. Gumovou stěrkou do něj pak opatrně vmíchejte kokos.
2. Z hmoty cukrářským sáčkem nastříkejte kokosky na plech s pečicím papírem. Pečete je v troubě při 175 °C, dokud kokosky nezezlátnou. Pak je nechte vychladnout a mezitím na vodní lázni rozehřejte čokoládu.
3. Kokosky zespodu lehce namáčejte do rozpuštěné hořké čokolády a namočenou stranou nahoru nehte ztuhnout. Po ztuhnutí je můžete ozdobit čokoládou ještě shora, pro jejich dokonalý vzhled.