Po domácích kokoskách plněných pudinkovým kakaovým krémem se zapráší raz dva.
Suroviny na 10 kusů
Na těsto – 70 g moučkového cukru – 125 g Hery – 1 žloutek – 10 g vanilkového cukru
Na kokosovou hmotu – 150 g strouhaného kokosu – 250 g cukru – 120 g bílků – 1 lžička hrubé mouky
Na krém – 250 ml mléka – vanilkový pudinkový prášek – 140 g krupicového cukru – 125 g másla – 1 lžíce kakaa – cukrářská čokoládová poleva
Postup
1. Bílky s cukrem dobře promíchejte a zahřívejte za stálého míchání ve vodní lázni. Do zahřáté hmoty vsypejte kokos s moukou. Promíchejte a nechte asi 10 minut stát. Pomocí cukrářského sáčku tvořte malé bochánky, které pečte při 160 °C dorůžova.
2. V míse smíchejte všechny suroviny a zpracujte hladké nelepivého těsto. Vykrojte kolečka o něco větší než bochánky a pečte při 170 °C dorůžova.
3. Uvařte pudink s cukrem. Máslo vyšlehejte a smíchejte s pudinkem a kakaem.
4. Na linecká kolečka dejte trochu krému a navrch usaďte kokosku. Spodní část namočte do čokoládové polevy.