Suroviny na 4 porce:
4 ks pita chleba
½ kg mletého jehněčího
hrst čerstvých bylinek (petrželka, koriandr)
3 jemně nasekané stroužky česneku
½ jemně nasekané cibule
1 lžička drceného římského kmínu
sůl, čerstvě mletý pepř
Na dip:
1 kelímek řeckého jogurtu 1 lžíce olivového oleje máta 2 stroužky česneku sůl Postup: Všechny ingredience na kebaby dobře rukou promíchejte, zpracujte v kompaktní hmotu a napíchejte na dřevěné špejle, které jste si předem namočili ve vodě.
Především dobře osolte a opepřete. Jogurt smíchejte s olejem, mátou a česnekem, dejte do lednice dobře vychladit. Kebaby grilujte, dávejte pozor aby se nevysušily, na chvíli na gril dejte z obou stran prohřát i pitu. Servírujte s jogurtovým dipem, zeleninovým salátem a pita chlebem.