Kulaté knedlíky naplněné dobrým uzeným a přelité voňavou cibulkou jsou jedním slovem lahůdka.
Suroviny na 4 porce
Na knedlíky – 800 g brambor – 180 g hrubé mouky – 60 g krupice – 1 vejce – ½ lžičky soli – 400 g vařeného uzeného masa
Na zelí – 500 g červeného kysaného zelí – 2 cibule – 2 lžíce sádla – sůl – cukr
Postup
1. Den předem si uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Vmíchejte do nich mouku, krupici, vejce a sůl a rychle spojte v těsto.
2. Z těsta vytvořte na pomoučeném vále válec a rozdělte ho na 16 dílů. Každý stlačte do placičky. Do středu každé placky dejte pokrájené maso a utvořte knedlík. Hotové knedlíky vkládejte do vroucí vody, uvolněte je ode dna a vařte 10 až 12 minut.
3. Na lžíci sádla zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a vmíchejte slité a překrájené zelí. Chuť dolaďte solí či cukrem. Druhou jemně nakrájenou cibuli opečte na sádle dozlatova.
4. Knedlíky servírujte se zelím a zbytkem uzeného masa.