Bramborové knedlíky dobře známe, ale proč je nezkusit jinak, třeba s koriandrem?
Ingredience
250 g uzené krkovice, 800 g brambor, 140 g hrubé mouky, 80 g krupice, 1 vejce, 150 g dušeného zelí, 1 lžíce nasekaného koriandru, 1 lžička nasekané pažitky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, 20 g hladké mouky, 2 cibule, sůl
Postup
Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujte těsto.To vyválejte na 5mm pláty, které rozkrájejte na čtverce asi 5 × 5 cm. n Nadrobno nakrájejte cibuli, kterou osmahněte na troše sádla.
Přidejte prolisovaný česnek, krkovičku nakrájenou na kostičky se zelím a trochu vše obdělejte v rozpálené pánvi. Do směsi přidejte najemno nasekaný koriandr, směs pak nanášejte na čtverce, které zabalte a vařte v osolené vodě asi 12 minut. Knedlíky posypte pažitkou a přelijte cibulkou zasmaženou v sádle.