Plněné knedlíky uzeným masem se v čase svatého Marina také velice často připravují. A nešizené.
Ingredience
300 g uzené krkovice
800 g oloupaných brambor vařených ve slupce
150 g hrubé mouky
80 g krupice
1 vejce
2 lžíce sádla
2 cibule
hladká mouka na vyválení
sůl
Postup:
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm silné pláty a rozkrájíme na čtverce asi o velikosti 5 × 5 cm, které posypeme uzeným.
Na malé kostičky nakrájené kousky uzeného masa zabalíme do těsta a vaříme je v mírně osolené vodě asi 12 minut. Mezitím osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na sádle, kterou přeléváme vařené plněné knedlíky.