U nás jsme zvyklí jíst dušené zelí spíš k pečínce, v Německu mají i trochu odlehčenější pokrm s klobáskou. Vyzkoušejte ho, je to pochoutka.
Potřebujete:
✿ 2 cibule
✿ 2 lžíce másla
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ 1 dl červeného vína
✿ 1 červené zelí
✿ 3 lžíce mouky
✿ 1 jablko
✿ 1 lžíci cukru
✿ 6 klobásek
✿ olej
1. Zelí očistěte a nakrouhejte. Cibule oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmahněte na másle dozlatova. Přidejte cukr, opražte ho a pak přidejte zelí. Duste ho na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut.
2. Zelí osolte, opepřete, podlijte červeným vínem a dále duste pod pokličkou. Podle potřeby podlévejte vodou, dokud částečně nezměkne. Oloupejte jablko, zbavte ho jádřince a najemno nastrouhejte k zelí.
3. Zelí zasypejte moukou, důkladně promíchejte a duste doměkka, podle potřeby podlévejte vodou. Mezitím si na oleji opečte klobásky (nebo je ogrilujte).
Hotové zelí ještě dochuťte citronovou šťávou a podávejte s opečenými klobáskami a bramborovou kaší.