Klobásky rozhodně nepatří jenom na gril. Zkuste si je připravit i na pánvi.
Ingredience:
4 ks klobásek z vepřového masa
1 šalotka
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
hrst nasekané petrželové natě
snítka tymiánu
Postup:
Na pánvi si rozpalte olivový nebo jiný rostlinný olej. Česnek prolisujte a každou klobásku jím bohatě potřete.
Šalotku nakrájejte na malé kostičky a vhoďte ji na rozpálený olej. Restujte zhruba tři minuty.
Do pánve umístěte všechny čtyři klobásky najednou a zprudka je restujte ze všech stran. Přihoďte do pánve trochu tymiánu a nasakané petrželové natě.
Jakmile budou klobásky dozlatova opečené, vyjměte je z pánve, znovu posypejte čersvou petrželkou a servírujte s chlebem či bagetkou.