Pizza je velice vděčný pokrm a navíc správně připravené těsto unese snad všechny druhy nejen uzenin, ale i zeleniny.
Ingredience: 2 nožičky klobásy, 150 g salámu, 150 g nastrouhaného sýra, 3 rajčata, 1 paprika, kečup
Těsto: 500 g mouky, 300 g chladné vody, 5 g vlažné vody, 15 g soli, 5 g droždí
Postup: Do vlažné vody dáme droždí, promícháme a necháme, aby vzešlo. Mouku si rozdělíme na větší a menší díl. Do menšího přidáme vzešlý kvásek a dobře promícháme. Pak přidáme sůl dokonale rozpuštěnou ve zbytku vody a pomalu budeme přidávat zbytek mouky. Těsto musíme propracovávat, dokud se nepřestane lepit na prsty.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme odpočívat. Asi po deseti minutách ho propracujeme a necháme dalších 5 minut odpočívat pod utěrkou. Proces opakujeme ještě několikrát a intervaly můžeme prodlužovat. Těsto by mělo být odležené asi tak 12 hodin, není to nezbytné, ale je to lepší.
Dvě hodiny před pečením těsto rozdělíme na 2 bochánky, přikryjeme je folií a necháme je ještě při pokojové teplotě odpočívat.
Rozválené těsto potřeme kečupem, poklademe plátky šunky, nakrájenou klobásou na kolečka, pokrájenými rajčaty, posypeme strouhaným sýrem a dáme zprudka péct, dokud není propečená.