Suroviny:
300 ml kefíru
3 lžíce kakaa
250 g polohrubé mouky
180 g cukru krupice
100 ml slunečnicového oleje
2 vejce
špetka soli
1 balení kypřicího prášku
Na polevu:
100 g hořké čokolády
50 ml smetany ke šlehání
Postup:
V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, přidejte kefír, olej a promíchejte. V jiné míse suché ingredience a směs přisypávejte ke kefírové směsi a míchejte.
Těsto nalite do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut. Bábovku nechte chvíli odpočinout ve formě a poté ji vyklopte na mřížku. Zatímco chladne, připravte si polevu.
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a smetanu. Jakmile se obě suroviny spojí, přimíchejte studené máslo. Polevu nalijte na vychladlou bábovku a nechte ji ztuhnout.
Tip!
Polevu můžete ozdobit barevnými cukrovými posypkami.
Tento recept na kefírovou bábovku je přesně to, co jsem hledala pro nadcházející rodinnou oslavu. Děkuji za inspiraci!
Hele, musím to zkusit! Jakože kefír v bábovce mě fakt překvapil. A ta čoko poleva, mňam!
Technologie v kuchyni! Kefírovou bábovku jsem nikdy nepekla, ale rozhodně mě zaujala ta jednoduchost postupu a úžasná kombinace ingrediencí.
Vypadá to skvěle! Myslím, že by to bylo ideální občerstvení na rodinný piknik. Kefír jsem ještě v bábovce nezkoušela.
Super recept! Ale dá se místo kakaa použít třeba skořice? Myslím, že by to mohlo být taky fajn.
Tento recept na kefírovou bábovku zní naprosto báječně, rozhodně ho vyzkouším na víkendové pečení! Už teď se těším na tu čokoládovou polevu.