Říká se mu kofta kebab a připravuje se s oblibou zejména na Blízkém východě.
Ingredience:
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
1 svazek čerstvé petrželky
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/4 lžičky mletého chilli
sůl a pepř
grilovací jehly nebo dřevěné špejle (ty před použitím namočte na 30 minut do vody, aby na grilu nehořely)
Postup:
Do mísy dejte mleté maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, petrželku a koření.
Důkladně promíchejte rukama – směs by měla být pevná, kompaktní.
Nechte směs odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
Vezměte kousek masové směsi a namačkávejte ji na špejli do tvaru válečku. Prsty kebab lehce přitlačte, aby dobře držel.
Kebab grilujte cca 3–4 minuty z každé strany, dokud nebude povrch krásně zlatavý až hnědý.
Mám ráda jednoduchý recepty s mletým masem, tohle určitě vyzkouším. Doufám, že se mi podaří!
Kofta kebab je úžasný, vždycky si ho dávám na dovolené v Turecku. Ten recept vypadá fakt fajnově!
Teda, to zní fakt jednoduše, určitě to zkusím, ale bojím se, aby mi ty špejle nehořely na grilu. 😂