Pořádně zasytí a dokonale uspokojí vaše chuťové buňky.
Ingredience:
500 ml světlého piva
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
150 ml smetany ke šlehání
100 g slaniny (nakrájené na kostičky)
1 cibule (nadrobno nakrájená)
2 stroužky česneku (nasekané)
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžička kari koření
1 lžička mleté papriky
sůl, pepř podle chuti
případně nastrouhaný sýr (např. eidam nebo čedar)
Postup:
Na suché pánvi opečte slaninu nakrájenou na kostičky, poté ji odložte stranou.
Na másle osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, kari a papriku. Zaprašte moukou a krátce restujte.
Přilijte pivo, vývar a dobře promíchejte. Vařte na mírném ohni asi 15 minut.
Přidejte smetanu, osolte, opepřete a nechte ještě pár minut probublávat.
Polévku nalijte do talířů a posypejte opečenou slaninou. Do mističky vedle můžete přidat česnekové krutonky, kostičky opečeného chleba nebo nastrouhaný sýr.
Opravdu nádherný recept, který určitě rozšíří můj kulinářský repertoár. Vydatná a chutná polévka je ideální pro chladné večery.
Polévka s pivem zní fakt parádně, tenhle recept budu muset vyzkoušet. Slanina tomu dává ten pravý šmrnc!
Kari s pivem a slaninkou? Tak to musím vyzkoušet, vypadá to velmi zajímavě a netradičně!
Tohle zní jako skvělá kombinace chutí! Mám ráda, když je v receptu pivo, dodává polévce úplně jiný rozměr.