Jednoduchý a rychlý recept na karbanátky z mletého hovězího, po kterých se jenom zapráší.
Suroviny na 4 porce – 500 g mletého hovězího – 4 stroužky česneku – 1 lžička hořčice – 1 lžíce strouhanky – 3 lžíce strouhaného parmezánu – 1 hrst čerstvé petrželky – 1 cibule – 100 g anglické slaniny – 1 vejce
Postup
1. Slaninu nakrájejte na kostičky a opražte nasucho na pánvi. Přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a krátce osmažte.
2. Do mísy dejte mleté maso, prolisovaný česnek, hořčici, strouhanku, parmezán, petrželku a vejce a vypracujte těsto. Nakonec přidejte slaninu s cibulí a důkladně promíchejte.
3. Ze směsi tvarujte karbanátky, které dávejte vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 až 30 minut. V polovině pečení karbanátky otočte.