Křehké a šťavnaté karbanátky z cukety jsou zdravější než klasické masové a chutnají skvěle.
Suroviny na 4 porce – 500 g mletého masa – 300 g mladé cukety – 2 lžíce jemně mletých vloček – 1 cibule – 2 stroužky česneku – špetka kmínu – sůl, pepř – saláty a bylinky na ozdobu – pečicí papír
Postup
1. Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Posolte ji a nechte vypotit. Pak šťávu slijte. K cuketě přidejte maso, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vločky. Osolte a okmínujte. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odpočinout.
2. Z těsta tvořte karbanátky, dejte je na plech vystlaný pečicím papírem, a pečte při 200 °C dozlatova.
3. Servírujte třeba s brambory ozdobené salátem a bylinkami.