Pokud je chcete mít ještě šťavnatější, přidejte do směsi asi 100 g na kostičky nakrájené a opečené slaniny.
Ingredience: 4 porce
● 800 g brambor vařených ve slupce
● 4 lžíce strouhanky
● 1 cibule
● sůl, pepř
● 200 g listů kapusty
● 1 lžička drceného kmínu
● 1 vejce
● mouka na obalení
● olej na smažení
Postup:
Brambory oloupejte a propasírujte. Cibuli nakrájejte najemno. Listy kapusty spařte vroucí vodou a nasekejte je nadrobno. Do mísy k bramborám přidejte cibuli, kapustu, vejce, strouhanku, kmín, sůl a pepř.
Důkladně promíchejte a pak ze směsi tvarujte karbanátky. Obalte je v hladké mouce a poté na oleji opečte dozlatova. Skládejte je na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 20 Kč