Připravte si sladký dezert, ve kterém dominuje výborná karamelizovaná hruška.
Ingredience:
4 zralé hrušky
50 g másla
3–4 lžíce třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
3 lžíce medu
2 lžičky citronové šťávy
špetka soli
Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C.
Hrušky omyjte, rozpulte, odstraňte jádřince a tvrdé části stopek.
Rozpusťte máslo v malém rendlíku na středním plameni. Přidejte cukr, skořici, špetku soli a míchejte tak dlouho, dokud cukr nezačne lehce karamelizovat. Poté pozvolna vmíchejte citronovou šťávu.
Hrušky položte řezem nahoru do zapékací misky. Přelijte je připraveným karamelovo-skořicovým máslem.
Pečte asi 20–25 minut, dokud hrušky nezměknou. Každých 8–10 minut je přelijte šťávou z pekáčku.
Podávejte teplé — ideálně s kopečkem zmrzliny.
Hele, to je parádní nápad! Už teď mi tečou sliny. Hrušky doma máme, tak se pustím do pečení!
Skvělý recept! Už dlouho jsem hledala nějaký jednoduchý a rychlý dezert s ovocem. Zkusím to udělat příští víkend.
To vypadá moc dobře, přesně něco takového bych potřebovala k večernímu relaxu. Miluju skořici a sladké dobroty!