Je to rychlý, jednoduchý, ale přitom velmi lahodný recept.
Suroviny:
4 zralé hrušky (ale pevné)
80 g třtinového cukru
50 g másla
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
špetka mleté skořice
2 lžíce vody (podle potřeby)
kokosová zmrzlina
Postup:
Hrušky oloupejte, rozkrojte napůl a odstraňte jádřince.
Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte cukr. Zahřívejte, až se cukr rozpustí a vytvoří karamel.
Přidejte citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Pokud je karamel příliš hustý, můžete přidat vodu.
Položte hrušky řeznou stranou dolů do karamelu a nechte je na mírném plameni restovat asi 5–7 minut, dokud nezměknou a nezkaramelizují. Občas je otočte, aby se karamelem obalily rovnoměrně.
Nakonec přidejte špetku skořice. Podávejte s kopečkem zmrzliny.
Tyhle hrušky musej bejt úža, určitě si je brzy uvařim. Díky za tip na zmrzlinu!
Skvělá příležitost využít sezónní hrušky! Technologie v kuchyni je to nejlépe využitý čas.
Wow, tohle je přesně ten typ receptu, který hledám na víkendové pečení! Už se nemůžu dočkat, až ho vyzkouším.
Milujem rychlý a jednoduchý recepty, obzvlášť když zní takhle skvěle. Tenhle dezert určitě vyzkouším příští víkend!
Tohle vypadá jako skvělý dezert, který určitě ráda vyzkouším. Spojení hrušek a kokosové zmrzliny je určitě fantastické!