Suroviny: 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 250 ml mléka sůl 140 g žampionů 1 lžíce oleje 140g šunky 85 g sýra 1 lžíce nasekaných bylinek 500 g listového těsta 1 vejce hrubá sůl na posypání
Postup: Troubu rozehřejeme na 200°C a plech vyložíme pečicím papírem. V rendlíku necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Pak přiléváme a zašleháváme mléko, osolíme, vaříme 10 minut do zhoustnutí, odstavíme a necháme zchladnout.
Žampiony nakrájíme na kousky a orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova, vyjmeme a odložíme stranou do misky.
Přidáme k nim šunku, sýr, zchladlý bešamel a bylinky a promícháme. Listové těsto vyválíme na tenký plát a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 8–10cm. Rozdělíme na ně náplň, okraje těsta potřeme prošlehaným vejcem, přehneme a stiskneme.
Kapsičky rozložíme na plech, potřeme zbývajícím vejcem, posypeme solí a pečeme asi 20 minut dozlatova..