Kapr nemusí být jen smažený s bramborovým salátem. Opečený na másle a s lahodnou smetanovou omáčkou chutná také výtečně.
Potřebujete:
✿ ½ kapra
✿ 2 lžíce másla
✿ 250 ml zeleninového vývaru
✿ 200 g zakysané smetany
✿ 100 ml smetany ke šlehání
✿ 1 lžíci mouky
✿ cukr
✿ citronová šťáva
✿ sůl, pepř
✿ svazek kopru
1. Kapra naporcujte, pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a zvolna z obou stran opečte na pánvi na rozehřátém másle. Poté jednotlivé porce vyjměte a uchovejte v teple.
2. Výpek zalijte vývarem a přiveďte ho k varu. Přimíchejte zakysanou smetanu, šlehačku a vše krátce povařte. Základ na omáčku zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody a nechte vařit asi 5–10 minut.
3. Omáčku dochuťte solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Nakonec do ní vmíchejte nasekaný kopr. Podávejte ideálně s bramborami.